Kryptovaluta for nybegynnere

Det er veldig forståelig at det kan være vanskelig å forstå kryptovaluta, ettersom det er et omfattende og nokså nytt univers. For nybegynnere kan det være vanskelig å sette seg inn i dette nye universet ettersom det er mye man kan ta tak i. Vi skal gi deg et lite lynkurs som forhåpentligvis gjør at du kan forstå hva dette universet har å by på.

Vi skal introdusere deg til det helt grunnleggende slik at du selv kan spe på med mer spennende informasjon om teamet. Her er det mye du kan lære, så dersom du først begynner å like kryptovaluta så vil du nok raskt oppdage at her er det mye å lære. Et evig voksende univers. Dette lynkurset vil fortelle litt om hva digital valuta kan by på, hva den kan brukes til og hvordan du betaler krypto skatt

Hva er kryptovaluta og hvordan fungerer det?

Om du lurer på hvordan kryptovaluta fungerer og hva det er for noe så har du kommet til rett sted. Kryptovaluta er en digital valuta som kan benyttes for å gjøre overføringer mellom to parter uten at man har behov for en mellommann. I tradisjonell økonomi, slik vi bruker i hverdagen, så er det behov for en mellommann som for eksempel en bank. Med kryptovaluta er økonomiske handlinger og verktøy da desentraliserte.

Det er nettopp derfor man sier at kryptovaluta eller digital valuta gir tilgang til et desentralisert økonomisk univers. Noen av de mange spennende valutaene kan også gi deg tilgang til DeFi som er forskjellige verktøy innenfor desentralisert finans. Du blir nødt til å kjøpe eller investere i kryptovaluta for å få tilgang til disse verktøyene, og da er det en god ide å lære litt om de forskjellige kryptovalutaene slik at du enkelt kan finne en valuta som passer for deg.

Slik kan du finne den perfekte kryptovalutaen for deg

For å finne den perfekte kryptovaluta for deg, enten du bor i Oslo eller et annet sted i verden og bare besøker Oslo, så er det lurt å lese seg litt opp om hver enkelt valuta slik at du kan finne den perfekte valutaen for deg. Det kan også være en god ide å se på historisk vekst og verdi dersom du ønsker å se på kryptovaluta som en investering.

Det er nemlig mange som investerer i kryptovaluta på samme måte som de investerer i for eksempel aksjer eller fond. Her er det greit å være klar over at kryptovalutaens marked svinger ekstremt mye, så her er det viktig å være sikker på at dette er noe du ønsker, samt at du har budsjett til det.

Videre er det en god ide å finne en plattform og en wallet som passer for deg. Investeringsplattformen er der du kjøper kryptovalutaen og walleten er en digital lommebok der du kan oppbevare kryptovaluta slik at den er tryggere oppbevart mot hacking og slik at du alltid vet hvor du har den. Her finnes det mange flotte alternativer så vi anbefaler at du tar en titt og finner den som passer best for deg.