Hvor skal du reise til i 2023? Her er 7 ideer

2023 er et spennende år for reiser. Det er mange flotte steder i verden som vil være verdt å oppleve, og det kan være vanskelig å avgjøre hvor du skal dra. Derfor har vi laget denne reiseguiden for deg! Vi presenterer de beste destinasjonene for 2023, så du kan planlegge den perfekte ferien eller en helgetur med venner. Her finner du alt fra avslappende strender til livlig byliv, så uansett hva slags ferieopplevelse du leter etter – vi har noe som passer perfekt til dine behov.

De beste reisemålene i 2023

1. Valletta, Malta: Det er ikke mange steder som kan måle seg med Malta når det gjelder å bli begeistret av historie og kultur. Byen Valletta er hjertet i Maltas utsøkte arkitektur og byggesystemer, og du finner noe for enhver smak her. Ta deg tid til å besøke slottet St. Angelokastell eller Palazzo Parisio, et eventyrlig slottsliknende hus som ble bygd på 1700-tallet. Dra deretter til Upper Barrakka Gardens for en fantastisk utsikt over Grand Harbour.

2. Los Angeles, USA: Det er alltid litt ekstra spennende å reise til Amerika, og Los Angeles er et populært reisemål. Her kan du besøke berømte steder som Hollywood Walk of Fame og Universal Studios, samt nyte et avslappende liv på stranden mens solen skinner. Om kvelden kan du oppleve bylivets pulserende energier ved å dra til The Grove eller Little Tokyo for å få massevis av mat- og shoppingopplevelser.

3. Dubrovnik, Kroatia: Denne vakre kystbyen er et yndet reisemål for mange nordmenn og andre turister fra hele verden. Du kan ta deg tid til å utforske byens stolte arv med sine eventyrlige slott og fortifikasjoner, eller dra på båttur langs den spektakulære kysten. Et must-visit er det gamle havnen Old Town Dubrovnik som vil fylle deg med entusiasme over dens enestående historiske skjønnhet.

4. Tokyo, Japan: Dette er stedet å dra hvis du leter etter en hektisk byopplevelse som vil fylle deg med spenning og kulturforståelse. Tokyos imponerende skyskrapere og livlige gater vil sikre at du har masse å se og oppdage på ferien din. På dagtid kan du ta deg tid til å besøke nasjonalparkene rundt byen eller de uendelige shoppingmulighetene, mens nattlivet tilbyr noe for alle.

5. Edinburgh, Scotland: Om du er på jakt etter en mer avslappet ferieopplevelse, er dette stedet akkurat riktig. Edinburg er kjent over hele verden for sine vakre grønne landskap og historiske byggverk som gamle slott eller St Giles Cathedral. Ta deg tid til å utforske Arthur’s Seat eller Calton Hill for et magisk syn over byen sammen med en herlig frisk luft. Du kan også dra til nærliggende byer som Glasgow eller Inverness for å få en helt annen opplevelse.

6. Cusco, Peru: Dette er et must-see for alle som vil oppleve det magiske Sør-Amerika. Du kan starte med å utforske byens fantastiske historie mens du besøker slottet Coricancha eller de imponerende arkgravstederne i Sacsayhuaman. Etterpå kan du dra til Machu Picchu, et av verdens syv underverk, og ta deg tid til å nyte den fabelaktige utsikten som tilbys.

7. London, Storbritannia: byen som aldri sover, og hvis energi er så fengslende at det kan være vanskelig å dra hjem. Besøk the Tower of London eller Buckingham Palace, eller ta deg tid til å gå rundt i kunstgallerier som Tate Modern. Om du leter etter noe mer livlig, ta en tur til Camden Market for masse shoppingopplevelser og musikkfestivaler. Les mye mer om London attraksjoner på Reisekris.

Uansett hva du måtte velge, er det sikkert at det vil være en uforglemmelig opplevelse. Vi håper reiseguiden vår har gitt deg muligheten til å planlegge den perfekte ferien eller helgeturen.