Slik kan du kutte ned på skjermtiden din

Vi lever i en svært teknologisk tidsalder, og mobilen er som klistret til hendene våre. Det har kommet mye positivt ut av dette, og vi holder blant annet kontakten bedre enn noen gang. likevel kan det innimellom bli litt for mye skjermtid i løpet av dagen. Dette er det enkelt å redusere.

Bruk tiden fornuftig

Det sier seg selv at man må bruke mobilen innimellom for, men det finnes et skille mellom fornuftig og ufornuftig bruk. Det er for eksempel fornuftig bruk dersom det er i forbindelse med jobb, du leser nyheter på Dagens.no, eller om du bruker forskjellige smarte tjenester som kart, kalkulator og lignende. Andre ganger kan man bruke timer på å scrolle i sosiale medier, uten å helt huske hva man har lest. Prøv å skill mellom disse, og prioriter de fornuftige sidene når du er online.

Finn en «offline» hobby

For å redusere tiden på nett kan du også finne noe du liker som ikke krever mobilen. Kanskje du finner noe som ikke krever teknologi over hodet? Det kan være å gå en tur, male, strikke, tegne, eller være med venner uten telefonen til stede. Du vil nok merke at tiden kommer til å fly av gåre, og at skjermtiden blir mindre.

Skru av varsler

En av grunnene til at man er mye på mobilen er varsler. Vi får stadig varsler fra ulike apper og personer, som kan være utrolig forstyrrende. Det gjør også at man tar opp mobilen selv om man egentlig ikke trenger å sjekke den. Gå inn på telefonens innstillinger og skru av varsler på unødvendige ting, slik at du ikke trenger å gi den oppmerksomhet hele tiden.

Det er ikke noe galt i å være på mobilen, men det er viktig å gjøre andre ting også, og å leve livet sitt «offline» innimellom.