Hvordan kan man leve et behagelig liv i Oslo?

Oslo er Norges senter for kultur og muligheter. Det er en plass som mange i landet trakter etter, men som mange har utfordringer med å leve behagelig i. Dette kommer gjerne av at det er en av de dyrere byene i verden, så man trenger en relativt god økonomi for å kunne betale for den levestandarden som mange ønsker. Her skal vi se på hvordan du kan leve et behagelig liv i Oslo og dra nytte av de muligheten som er der.

Gjør gode investeringer og økonomiske valg

Ved å lage et realistisk budsjett og legge opp til mest mulig sparing kan du starte din reise mot en betraktelig mer avslappet økonomi. For om du ikke har en inntekt som er tilstrekkelig til å dekke dine ønsker så bør du jobbe mot investeringer som kan gi deg den passive inntekten du trenger for å leve komfortabelt.

Det er mange måter å investere på og det har blitt enklere enn noensinne. Askjer, krypto og fond er gjerne vanlige former, men du kan i teorien investere i hva du vil. Aksjebloggen kan være verdt å lese litt på om du ønsker å komme i gang med investering. Du kan velge selv hvor mye risiko du er villig til å utsette deg for og aldri sett penger i høy risiko som du ikke har råd til å tape.

Skaff deg en biinntekt med noe du liker

Nå finnes det uendelig med muligheter på nett hvor du kan tjene penger på skjulte ferdigheter. Om du kan strikke, hekle eller sy så finnes de markedsplasser hvor du kan nå folk på andre siden av verden som fantaserer om norske motiver. Det samme gjelder for de fleste andre produktive sysler, hvor du har også gode muligheter til å nå lokale markeder. For eksempel selge syltede eller fermenterte varer, krydderblandinger eller tørkede produkter. Dette har blitt mer og mer ettertraktet, og det vil sannsynligvis bare fortsette å øke.

Du kan også gjøre frilansarbeid på nett. Om du har lidenskap for språk, tekstskriving, programmering eller andre ferdigheter man kan bruke på nett så finnes det mange muligheter gjennom sider som Upwork og Fiverr. Hvor du etterhvert kan tjene ganske bra på din dødtid på jobb eller i fritiden din.

Begrens forventningene dine

Det er ikke all luksus som er like nødvendige. Mye kommer fra forventninger vi setter til oss selv basert på vrangforestilte perspektiv som vi får adopterer fra samfunnet og media. For saken er den at du kanskje kan kutte en del utgifter i kafé- og restaurantbesøk. Du trenger heller ikke bo midt i byen. Du kan bo litt utenfor og fortsatt lett kunne daglig ta en del av det Oslo har å by på. Med kollektivtilbud fra Ruter og NSB kan du komme deg raskt og billig rundt Oslo. En roligere plass å bo kan også bidra til at ditt liv på lang sikt blir mye mer behagelig.