Back to All Events

Øyafestivalen 2017 - ØYA - Oslo


Nederst på denne siden kan sjekke hva som er tilgjengelig av overnatting i Oslo mens Øyafestivalen pågår.


PROGRAM

ONSDAG 9. AUGUST

Lana Del Rey (US)


TORSDAG 10. AUGUST

The xx (UK)
Mac Demarco (CA)
Julia Jacklin (AU)


FREDAG 11. AUGUST


LØRDAG 12. AUGUST

Lars Vaular
The Hellacopters (SE)
MØ (DK)
Vince Staples (US)
BadBadNotGood (CA)

Ikke satt på dag ennå:

Angel Olsen (US) • Nils Bech • Jenny Hval • Daniel Kvammen • Stein Torleif Bjella • Car Seat Headrest (US) • Silja Sol • John Olav Nilsen & Nordsjøen • Charlotte Dos Santos • Hester V75 • Sigrid


Lana Del Rey (US)

9. august 2017

En av de siste årenes største popsensasjoner avslutter den første festivalkvelden i Tøyenparken til sommeren!

Lana Del Rey fra New York slo for alvor gjennom med andrealbumet Born To Die i 2012. Hennes melankolske og svevende pop er inspirert av låtskrivere og artister fra flere tiår, som Bob Dylan, Nina Simone, Cat Power, Frank Sinatra og Leonard Cohen. Born To Die gikk til førsteplass i 11 land, blant dem Norge og Storbritannia, og har solgt i over sju millioner eksemplarer. Oppfølgeren Ultraviolence (2014) gikk helt til topps i USA. Også Honeymoon (2015) har nådd topp fem i omtrent alle betydningsfulle musikkmarkeder.

Lana Del Rey fyller kjempearenaer på begge sider av Atlanteren, og tidligere i år imponerte hun på festivaler som Lollapalooza i USA, Electric Picnic i Irland og Montreux Jazz Festival i Sveits. Hun har også bidratt på The Weeknds nyeste album Starboy. Det er bare å glede seg til å høre «Summertime Sadness», «Video Games», «Born To Die» eller noen av de andre favorittlåtene i augustnatta i Tøyenparken.

Hjemmeside
Spotify


The xx (UK)

10. august 2017

Det er ingen tvil om at forventningene er skyhøye nå som The xx er tilbake for å gjøre 2017 til sitt store år. 13. januar kommer det etterlengta albumet I See You. Forhåndsrapportene, og de sterke singlene «On Hold» og «Say Something Loving», sier at stemninga er noe mer upbeat og at bandet er i en kledelig utvikling. Det er all grunn til å glede seg.

The xx leverte et formidabelt, selvtitulert debutalbum i 2009, som de mottok den anerkjente Mercury-prisen for. I 2012 kom oppfølgeren Coexist, som inntok toppen av albumlista i Storbritannia og flere andre land. Ved siden av å turnere har medlemmene drevet med andre prosjekter. Aller mest kjent er nok Jamie xx sine soloarbeider, og skiva In Colour fra 2015. Han besøkte Tøyenparken i fjor, men det er først i august du vil oppleve han i fullformat sammen med Romy Madley Croft og Oliver Sim.

Det har gått hele fem år siden de sist spilte i Oslo, og konserten på Øya torsdag 10. august blir deres eneste i Norge i 2017.

Hjemmeside
Spotify


Lars Vaular

12. august 2017

I 2017 er det ti år siden Lars Vaular ga ut sitt første soloalbum. Siden den gang har musikk- og popularitetskurvene gått proporsjonalt rett opp (ikke ned), i dag er han et av landets absolutt største hiphop-navn. Nei, stryk det, Lars Vaular er en av Norges største artister uansett sjanger, og derfor skal han avslutte Øyafestivalen 2017 på vår største scene.

 Helt Om Dagen, Helt Om Natten ble Vaulars første norske topp ti-album i 2010. Siden har han gjentatt bragden to ganger, og i fjor kom den ambisiøse og kritikerroste EP-trilogien 666. Det tok helt av da Vaular spilte i Sirkus sist, festen blir nok enda mer fantastisk i Amfiet.

Booking.com